KULTTUURIKILOMETRI

Kulttuurikilometri perustettiin osana Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuotta 2011 ja sen varrella sijaitsee erilaisia kulttuurikohteita sekä kahviloita ja ravintoloita. Reitti alkaa lähellä Linnahallin satamaa ja Kulttuurikattilan taidekeskusta.

LINNAHALL

Rakennettu vuonna 1980, arkkitehdit: Riina Altmäe ja Raine Karp
Mahtipontinen betoniluomus oli entiseltä nimeltään Lenin Palace of Culture and Sport ja kätkee sisällään konserttisalin ja jäähallin. Vuoden 1980 Moskovan Olympialaisten yhteydessä Tallinnassa järjestettiin purjehduskilpailu, johon tarkjoitukseen Linnahall rakennettiin. Myös Tallinnan vanha kaupunki sai Olympialaisten kunniaksi kasvojenkohotuksen. Kisojen maskotti oli muuten monelle tuttu sympaattinen Miska-karhu, jonka patsaita näkee myös Tallinnalaisilla kirpputoreilla.
Paikalta on hienot näkymät merelle.

 
 

EESTI DISAINI MAJA

Eestiläistä freesiä muotoilua. Vaatteita, sisustusesineitä ja muuta.

Kalasadama 8, 10415 Tallinn
http://www.estoniandesignhouse.ee/en


KOHVIK KLAUS

Mukava paikka käydä kahvilla tai lasillisella. Iso terassi.

Kalasadama 8, 10415 Tallinn
http://www.klauskohvik.ee/eng/intro


KOHVIK MOON

Konstailematonta, venäläivaikutteista ruokaa ja mukavia tarjoilioita.
Paikka on suosittu ja toistamiseen valittu Viron 50 parhaimpien ravintoloiden joukkoon. Varaa pöytä ja maista alkupalaksi päivän piirakat ja minun suosikkini: kehnäsienet !

Võrgu 3, 10415 Tallinn 
http://www.kohvikmoon.ee/index.php?page=3


PATAREI

Vierailu entisessä merikasarmissa ja vankilassa antaa hyvän läpileikkauksen Viron historiasta ja on ennen kaikkea jännittävä. Otsalampulla varustettuna pääsee itse kiertämään tyhjässä rakennuksessa, josta löytyy vankilalaelämän kirjavia jälkiä. Paikka ei ole museoitu, joten vierailia pääsee tekemään omia havaintoja ja löytöjä. Se tekee tästä paikasta ainutlaatuisen. En suosittele heikkohermoisille.
Vierailun jälkeen kannattaa käydä rannan puoleisessa rantakahvilassa, jossa on Tallinnan paras merinäköala, joskin merta saa ihailla piikkilangan läpi.
 
Kalaranna 2 ja 2a, 10415 Tallinn
http://www.patarei.org/fi/









LENTOSATAMA - LENNUSADAM


Vesilennuki 6, 10415 Tallinn
http://www.lennusadam.eu/fi/

Vanhaan lentokonehangariin rakennettu, kunnianhimoisesti toteutettu merimuseo. Jo pelkkä rakennus itsessään on kokemus.
Ihan pakko kaikille pienemmille ja isommille tytöille ja pojille ja merenkulusta kiinnostuneille. Kierrä Yellow Submarinessa puolessa tunnissa maailman ympäri tai tutustu sukellusveneen sisäiseen maailmaan. Täältä jokainen löytää varmasti jotain kiinnostavaa ja saa keräämänsä tiedon halutessa sähköpostitse kotiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti